tirsdag 26. desember 2023

Transport i Cancun


I Cancun er det lett å bevege seg til fots, og hvis du ikke ønsker å leie en bil, kan du lett komme rundt i byen med taxi. Prisene er satt av etter sone, men bare så du vet det, lokalbefolkningen betaler omtrent halvparten av hva turister gjør. Prisen for dyrere hoteller er omtrent dobbelt så høye som for de økonomiske og billige hotellene. Man kan også leie taxier for $ 20 per time, da for reiser rundt i byen og hotellsonene.

Buss er populært og enkelt i Cancun. Rute 1 og 2 er bybusser som går fra fastlandet til strendene langs Avenida Tulum (hovedgaten) og hele veien til Punta Nizuc på enden av hotellesone på Isla Cancun. Rute 8 busser gå helt til Puerto Juarez / Punta Sam hvor det er ferger til Isla Mujeres. Disse stanser på østsiden av Avenida Tulum. Bybussene opererer mellom 6 om morgenen til 22:00 på kvelden normalt. Pass på for private buss selskaper langs de samme rutene, de tar mer enn de kommunale - ca 6 pesos (3-4 kr). Et alternativ er å leie en moped fra ca $ 30 for en dag. Men ikke glem å leie hjelm også da!

Tar med et morsomt bilde som viser en strandet ferge mellom Puerto Juarez og Punta Sam. Heldigvis skjer ikke dette ofte :)

FerryEspiritusanto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar