onsdag 20. desember 2023

Fakta om Cancun

Cancun tiltrekker flere besøkende enn noen annen region i Mexico. Mer enn tre millioner mennesker besøker årlig for det fantastiske klimaet og fasilitetene der.

BeachClubMedCancun


På 1960-tallet, så den meksikanske regjeringen potensialet for å bygge denne plassen til det beste feriestedet av alle feriestedet. De hvite sandstrendene utenfor kysten av Yucatan-halvøya er helt unike. Nå er Cancun synonymt med Spring Break, men det er mye mer enn en bare festing i denne byen. Den største stranden i Cancun er virkelig en barriere øy formet som et nummer syv. Viss man kjører ned på østsiden av denne flotte stranden finner man butikker, restauranter, kjøpesentre, klubber, og store Maya-inspirert hoteller.

For en roligere ferie, anbefales den meksikanske Riviera, som strekker seg sør for Cancún til det mer tradisjonelle, historiske og naturlige området som Isla Mujeres, maya-ruiner av Chichen Itza og øya Cozumel.

Omtrent all slags vannsport er tilgjengelig i Cancun - parasailing, vannski, dykking og snorkling. Eller gjør som Ernest Hemingway, dra på sportsfiske i ytre Karibien, for fisketyper som Sailfish, Marlin, Dorado, Wahoo og blå fin tunfisk.
 
Den gjennomsnittlige temperaturen i Cancun er 26,7 Grader Celcius med mer enn 240 dager med solskinn. Regn er sjeldent, men i slutten av august til november er regntiden og da regner det endel.

Høysesong
Den absolutt beste tiden for ferie i Cancun er fra desember til april.

Mellomsesongen
Fra slutten av april til mai er gode tider å få til noen røverkjøp på både hotell og flybilletter. Temperaturene er i rundt 30 grader og Cancun har høy luftfuktighet da, men brisen fra Caribbean gjør at den blir håndterlig.

Lavsesong
Mellom juni og november er været i Cancun nesten for varmt og fuktig, mens om høsten (Oktober) er orkansesongen.

Cancun Internasjonale Flyplass (CUN)
Avstand: 14,5 kilometer sørvest for sentrum av Cancun
Kjøretid: 20 minutter

Imagebysafa4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar